Dags för studentfest och andra fester!

hyra bord och stolar från Aladdins uthyrning

Det är en underbar tid på året just nu med studenter som äntligen kan fira att de har avslutat gymnasiet och nu kan ta nästa steg ut i yrkes- och vuxenliv. Att ta studenten innebär en ny frihet att göra precis vad man vill men med det kommer ett större ansvar för sitt liv att antingen jobba och försörja sig själv eller att studera. Men först det roliga. Tids nog kommer det trista ansvaret sedan.

Som förälder är det både roligt men det kan även vara stressande att ansvara för festen, bjuda in släkt och vänner, laga maten som ska bjudas på, köpa in alkoholen och städa. Och hur får man plats för alla som ska komma? Ska gästerna komma hem till er eller ska ni hyra in er i någon annan lokal? Här finns det både för- och nackdelar med båda alternativen.

Fördelar att hyra lokal

Hyr ni in er på en lokal så får ni även med deras möbler, deras glas och bestick med mera. En annan sak som kan vara bra att hyra lokal är att man får det utrymme som man själv inte har där hemma. Bor man in en mindre lägenhet, kanske utan balkong eller utan altan, så kan en hyrd lokal erbjuda både balkong eller altan så att man kan sitta utomhus i sommarvädret.

Fördelar att bjuda hem gästerna

Om man bjuder hem gästerna så behöver man inte transportera all maten och fikat som man ska bjuda på. Och det kan ge en större trivsel att bjuda hem sina gäster, de får komma hem till en och se hur man bor, och på så sätt lär känna en bättre. Har gästerna ofta varit hemma hos en så kanske de känner sig mer hemmastadda och avslappnade hemma hos sig. Även om det blir trångt så kan man som värd för festen känna sig mer “hemma” med att bjuda hem gästerna.

Hyra bord och stolar

En nackdel med att bjuda hem gästerna är kanske att man inte har alla bord och stolar som man kan behöva för att alla ska få rum att sätta sig och äta och umgås. Då kan man hyra bord och stolar så att alla kan få sätta sig och kunna lära känna varandra och umgås. Och som värd kan det vara skönt att veta hur allting fungerar hemma. På ett nytt ställe kan det vara svårt att hitta allting i köket och all köksutrustning.