Att städa och tömma ett dödsbo

Dödsbostädning Stockholm

Det är inte alla som tänker på att det går att hitta inspiration i ett dödsbo. Men det finns mycket att lära här. Det som en människa samlat på sig under ett långt och händelserikt liv kan både vara värt att ta del av rent konkret, och som ren inspiration. Men att ta hand om ett dödsbo är också förknippat med mycket jobb, om man inte låter någon annan sköta städning och tömning av dödsboet.

När en anhörig har gått bort väntar mycket arbete. Men en sak som man inte bör avstå från är att ta sig en titt på bohaget. Det kan finnas mycket som är värt att ta tillvara, exempelvis mattor, speglar eller konst. Även om du inte är intresserad av detta kan prylar vara värda en hel del pengar. Några tips på vad du kan titta efter finns i den här artikeln. 

Men i många dödsbon finns det alldeles för mycket grejer för att det ska vara möjligt att ta sig an allt. Några år gamla veckotidningar, tv-program inspelade på VHS, och olika typer av diplom är några av de saker som de flesta inte har möjlighet att spara. Det gäller inte minst i storstäderna. Om du bor i en liten lägenhet och ska tömma en stor bostad kommer du inte att kunna spara särskilt mycket. Därför väljer många att ta hjälp med att städa och tömma dödsboet. Om du bor i just Stockholm kan du läsa mer om dödsbostädning på dödsbostockholm.se/stadning-av-dodsbo-i-stockholm/

Inspiration från dödsboet

Låt dock inte tillfället att ta en rejäl titt på dödsboet glida dig ur händerna. Du kan få en hel del inspiration bara genom att se hur den som bodde i bostaden inredde. Om det är fullt av saker från olika perioder kan du få en uppfattning om vilka tidsperioder som funkar att kombinera, och kanske också om vilka som inte gör det. 

Det kan också handla om smarta förvaringslösningar, inte minst i klädkammare, förråd och källare (om det rör sig om en villa eller ett radhus). Så avstå inte från detta, du kan få en hel del uppslag.