Är det dags lägga nytt golv?

golvläggning i Stockholm kommer med olika prislapp, beroende på storlek på golvet och vad golvläggaren i Stockholm tar betalt.

Ska du lägga ett nytt golv? När det kommer till golv, är det oftast inte något som man gör varje dag, direkt. Det kostar en del att lägga ett helt nytt golv, så kanske man bör spara av sin lön varje månad så att man har råd att lägga ett nytt golv vart 20:e år? Varför inte? Det är ju en verklig investering i sin bostad att göra ett nytt golv i hemmet. Men vilket slags golv önskar ni i ert hem? Och vad kostar de?

1. Parkettgolv

Ett parkettgolv kan gå på mellan 150-500 kronor per kvadratmeter. Priset skiljer ju sig beroende på hur stort golvet är, och vad hantverkarna som lägger golvet tar per timme. Här kan du ju dra av med rot avdraget om du äger din egen bostad. Parkettgolv är fina golv. De olika trästavarna bildar ett mycket levande golv och är mycket hållbart. Dessutom är vi vana vid parkettgolv. Man kan med fog säga att de parkettgolv finns i de allra flesta svenska hem. De olika träslagen bildar fina och levande golv. Men du kan påverka både priset och utseendet genom att välja vilka träslag som du lägger på ett parkettgolv. I princip kan du välja vilket träslag som helst till ditt parkettgolv. De flesta väljer ek eftersom det är ett väldigt tåligt träslag.

3. Linoleumgolv

Linoleumgolv var nya ”moderna” golv någon gång under 1930-talet och enormt populära under ”Deco-eran”. Idag kostar det mellan 300-400 kronor/kvadratmeter att lägga ett linoleumgolv. Det är inte mycket billigare än ett parkettgolv. Skillnaden är den att det går bra mycket snabbare att lägga linoleumgolv. Hantverkaren som lägger det behöver bara en dag på sig att lägga det. Så av den anledningen kommer priset för linoleumgolv att bli billigare än parkettgolvet.

3. Klinkergolv

Klinkergolv väljer vi (mest av tradition?) att lägga i badrum. Men varför inte välja klinkergolv i kök? Om ni lägger varmvattenrör under klinkergolvet kan ni få sköna och varma golv. Om inte kan klinkergolv vara ganska kalla. Klinkergolv kommer också med en ganska fet prislapp, cirka 200 kronor/kvadratmeter, men liksom parkettgolv tar det ett tag att lägga klinkergolvet, så det kommer kosta en del att anlita en golvläggare som lägger klinkergolvet.

4. Laminatgolv

Laminatgolv är ganska underskattat men de blir otroligt fina golv. Och dessa kan du lägga själv med klickgolv. Det viktigaste är att se till så att underlaget är helt jämnt, så var noggrann om du lägger laminatgolv själv. Dessa golv är riktigt billiga golv. Du kan köpa dem för mellan 50-300 kronor/kvadratmeter, beroende på färg, mönster och kvalitet.

5. Massivt trägolv

Detta golv är mycket populärt och håller i så många år. Förut kallade man dessa golv för tiljor, och ser ut som plankor. Beroende på vilket träslag som du väljer till ditt massiva trägolv så kommer de med en prislapp på mellan 300-400 kronor och du kommer att behöva en duktig golvläggare för detta slags golv. Det blir otroligt snyggt om du får tag i en duktig och noggrann golvläggare för detta slags golv. Här kan du läsa mer om golvläggning i Stockholm.

Lycka till med att få ett nytt golv!