Sommar, sol och pool

Pool

Nu när sommaren närmar sig är det många som blir sugna på en pool på tomten. När man inte kan resa vare sig till stranden eller till playan blir det extra attraktivt med en hemester vid poolen. 

Drömmer du också om en pool i anslutning till din bostad eller ditt fritidshus? Fast vi har så många sjöar i Sverige är pool för många en symbol för den ultimata lyxen. Allra lyxigast är att ha både pool och sjö- eller havsutsikt. 

Bygga själv eller ta hjälp?

I du funderar på att investera – för en pool är en investering – i en pool är den första frågan hur mycket av arbetet du ska göra själv. Det finns de som bygger sina pooler helt och hållet själva, och såväl gräver och dränerar som gjuter. Men det är ingenting jag skulle rekommendera. Grundfab bygger pooler i Stockholm med omnejd, och det är ett företag som vi kan rekommendera. Men det finns fler, runt om i landet, som kan göra en pool som håller länge.

Ytterligare ett skäl till att anlita en fackman är, precis som när det gäller en renovering av ett våtrum, att du har ett bättre skydd om något skulle gå fel. Det är större sannolikhet att du får ersättning från ditt försäkringsbolag för en felkonstruerad pool om en fackman byggt den än om du gjort jobbet själv.

Höjer poolen värdet på huset?

En pool kostar mycket pengar att anlägga, men det är en investering som man får igen den dag det är dags att sälja huset. Enligt en undersökning gjord av SBAB, som presenterades tidigare i år, höjer en pool värdet på huset med i snitt 3,45 procent. I Stockholm, och troligen också i de andra storstäderna också, blir värdehöjningen ännu större.

– Vi vill skapa ett beslutsstöd för villaägare eftersom en pool är en stor investering. Nu vet vi att de som installerar pool får tillbaka investeringen vid en eventuell försäljning. Det är en trygghet inför framtiden, säger Christopher Madsen, utvecklare och analytiker på Booli.

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.