Bli din egen lägenhetsrenoverare

Utföra lägenhetsrenovering i Stockholm själv mest ekonomiskt.
Att själv göra sin egen lägenhetsrenovering är mest lönsamt och ekonomiskt.

Har du gjort en lägenhetsrenovering i Stockholm? I Stockholm är efterfrågan på fräscha lägenheter ganska stor. Visserligen svänger det en del men för det mesta återställer sig efterfrågan efter några års svackor. Man kan lugnt säga att efterfrågan är ganska konstant på snygga och fina bostäder.

Rent statistiskt sett byter bostadsägare i Stockholm sin bostad under 5-10 gånger. Att det är så pass många gånger beror på att många unga har svårt att hitta en egen bostad när de vill flytta hemifrån. Bostadsbristen har gjort att många ungdomar måste bo i andra, tredje och fjärde hand innan de har hunnit vara med i bostadskön under så pass många år att de kan få ett förstahandskontrakt för en egen lägenhet. Om de inte kan köpa en bostad vill säga.

Grunderna i lägenhetsrenovering i Stockholm

Vissa människor tänker att ett renoverat kök – eller badrum gör en lycklig som människa.  Att få gå in i sitt kök när det är omgjort, med meny köksinredning, nya golv, nytt kakel och nya vitvaror är ju som att få sin dröm uppfylld. Inte bara luktar det gott för att allt är nytt och fräscht. Att anlita hantverkare som gör det mesta jobbet i en lägenhetsrenovering kan bli ganska kostsamt. Är man ung kanske man inte har hunnit jobba sig upp till en hög lön. Då kan det vara bra att göra det mesta jobbet själv i sin lägenhetsrenovering. Måla eller tapetsera om, installera köksinredning och lägga golv brukar vara bland det första man lär sig som nybörjare. Att installera badrumsinredning och VVS är för proffsen. Samma sak med att dra elen – det måste överlåtas till en certifierad elektriker annars kan man riskera den egna hälsan.

Renovera lägenheten till ditt drömhem

I Stockholm har både den som vill sälja och som vill köpa den största chansen att hitta sitt drömhem. Här finns hus allt från sekelskifteshus – och då menar vi sekelskiftet 1800-1900 Förstås finns det också ännu äldre hus, men de husen är oftast K-märkta och det blir begränsat vad man som bostadsägare får göra med de husen. Inredningsmässigt är det också begränsat vad man får göra i ett K-märkt hus. Är köksinredningen intakt, säg från 1950-talet så bör man inte riva ut köket och ersätta det med någon IKEA-kök. Vitvarorna får bytas ut, liksom höjden på disk- och arbetsbänk. Men i övrigt är det inte tillåtet att göra ändringar på riktigt gamla hus.

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.