Mycket jobb renovera fönster

fönsterbyte i Stockholm
CREATOR: gd-jpeg v1.0 (using IJG JPEG v80), quality = 100

Är det dags att byta fönster? Har du slitna fönster och känner att det vore bra att renovera dem? Ska du göra det själv eller anlita hantverkare som gör det åt er? Om du har tänkt renovera själv så kommer nästa fråga; vet du hur man gör? Det brukar vara både tidskrävande och energikrävande, så det bästa är att kavla upp armarna, ta loss fönster, lägg dem på ett bord, där du kan arbeta med dem. Sedan är det bra att skaffa sig väderskydd, så att inte allt regn kommer in och förstör era rum. Ta bort all färg på fönsterbågarna, allt kitt som sitter mellan fönsterbåge och fönsterglas. Sedan bör du ersätta allt utslitet material med nytt. Se även över fönsterglasen – är det dags att även byta dem?

Vilka fönsterglas vill du ha?

Du kan byta fönsterglas till:

  • energiglas,
  • bullerdämpande fönster,
  • fönster som du inte behöver tvätta så ofta
  • inbrottsskyddade fönster.

Blev det mycket att tänka på nu? Tänk igenom vad som är viktigast för er och välj sedan om du vill byta fönster.

När du sedan har målat fönsterbågen, är det bara att montera fönsterglaset, lägga på nytt kitt och sedan montera fönster tillbaka i fönsterkarmen. Sedan är det bara att upprepa proceduren med alla andra fönster.

Eller vill du hellre byta fönster helt och hållet?

Att byta fönster är bäst om du anlitar en hantverkare som har rätt kunskap och rätt verktyg för detta. Många fönsterleverantörer erbjuder sig ofta att själva komma ut och göra det åt en. På så sätt vet de att dina fönster blir rätt monterade. Tänk dig om de inte skulle vara rätt monterade, då kanske de inte är så täta som leverantörerna har utlovat. Av den anledningen är fönsterleverantörerna de bäst lämpade att komma ut till dig och montera dem åt dig. Då vet både de och du att de är rätt monterade. För dem är det oftast viktigt att du är nöjd. Och det är väl viktigt för dig med, antar jag.

Nya fönster innebär att du slipper renovering på många år framöver. Och byta till nya fönster kan också innebära att du får sänkta uppvärmningskostnader när väl vintern är här. Kanske svårt att tänka på det så här i sommarvärmen, men den som har den spar. Och fönsterrenovering är bökigt. Kanske inte för den som har mycket tid och gillar hantverket, men för de allra flesta är det så. Läs mer om hantverkare som kan byta fönster åt er: totalfonster.se/fonsterbyte-stockholm/.