Välja husleverantör i Skellefteå

husleverantör i Skellefteå

Har du den goda smaken att du bor i Skellefteå? Då är du bara att gratulera. Det bästa med att bo i Skellefteå är att du får vistas med så trevliga människor dagarna i ända. De flesta skellefteåbor är kända för sitt lugn och trevliga sätt. Det är få saker som kan rubba en skellefteåbos lugna sätt.

Om det är så att du funderar på att skaffa ett nytt hus eller vill flytta in i ett nybyggt hus finns det flera för-och nackdelar med det. För att du inte ska råka i situationen att det kostar mycket mer än vad du tänkt dig kommer här 5 tips om vad du bör tänka på när du ska välja husleverantör i Skellefteå!

Information om husleverantörer i Skellefteå

1) Skaffa dig information om företaget
Det finns många husleverantörer på marknaden idag, och alla är tyvärr inte lika seriösa. Kolla upp om företaget är stabilt ekonomiskt, undersök vilka ägarna är och titta på hur länge företaget har funnits.

2) Hur många hus har husleverantören byggt?
Ju fler hus ett företag har i bagaget, desto större chans att de faktiskt vet vad de gör. De har också haft chans att rätta till eventuella fel som kan ha uppstått och förhoppningsvis lärt sig av det.

Det behöver däremot inte vara negativt om husleverantören har byggt relativt få hus, framförallt om det alltid är samma entreprenör som bygger åt dem. Kvaliteten på husen tenderar att vara jämnare då.

Ta reda på vad som ingår

3) Undersök vad som ingår i priset
Vad som ingår i priset vid husbygget kan variera mycket mellan olika husleverantörer. Var därför noga med att gå igenom det. Kolla också upp de olika tillvalen företaget erbjuder så att du kan få ditt hus precis som du vill ha det!

Titta också på om grunden ingår eller om den beställs separat, för det påverkar naturligtvis priset väldigt mycket.

4) Bestäm entreprenadform
När man bygger hus kan man välja på olika entreprenadformer:

Totalentreprenad – man ingår ett enda avtal som beställare med endast en entreprenör som sköter hela processen.
Generalentreprenad – man skriver ett avtal med en entreprenör som i sin tur skriver avtal med ett antal underentreprenörer.
Delad entreprenad – Du som beställare skriver avtal med ett antal olika entreprenörer.

Hur mycket kan du själv välja?

Det finns för- och nackdelar med alla varianter, men du bör sätta dig in i hur de olika typerna av entreprenad fungerar och titta på vilka som husleverantörerna erbjuder innan du bestämmer dig.

5) Titta på graden av valfrihet
Vissa husleverantörer har ett stort utbud av tillval om du vill ha ett mer exklusivt hus, medan andra bara har satsat på en mer billig basmodell. Så titta noga på vad husleverantören erbjuder så att du kan vara säker på att du kan få just det hus du vill.

1 Comment

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *