Nordbor behöver stora utrymmen

golvläggning Stockholm

Det sägs att vi som bor i Norden kräver ett stort utrymme omkring oss och att vi är relativt få per kvadratmeter. Som jämförelse kan vi nämna att i Sverige, Norge och i Finland så bor det endast mellan 16-21 personer/kvadratmeter. Island har ännu färre; 3 personer/kvadratmeter och på Grönland endast 0,14 personer. Ändå har antalet personer/kvadratmeter ökat med mer än 3 miljoner invånare sedan 1990.

Fler bor trängre i andra länder

Jämför vi med länder som har betydligt fler personer/kvadratmeter så kan vi nämna att i Monaco, som har flest invånare/kvadratmeter har 15 267 personer/kvadratmeter i hela världen. Kanske det är därför som vi svenskar gillar att ha tomma ytor i våra hem.

Och det gäller ju i allra högsta grad i våra bostäder. Där har vi ju till och med tagit bort väggarna. Vi vill ju ha fria ytor mellan vardagsrum och kök till exempel. Vissa bostäder har knappt några dörrar kvar längre. Men hur bra är det, egentligen? Tänk bara på alla tonåringar som vill stänga om sig i sina rum. De vill ju ha väggar och dörrar, helst med lås på så att inte småsyskon eller föräldrar kan invadera deras privata sfär.

Fria och tomma ytor kräver fina golv

Om man nu vill ha många fria ytor, så krävs det väldigt snygga golv. Och det snyggaste som man kan tänka sig är väl ändå trägolv. Detta har medfört ett stort sug på golvläggare som kan komma och lägga de där snygga trägolven. Läs mer om fin golvläggning här: kvm2.se/golvlaggning-stockholm.