Jobbigt med smutsiga fönster

Tvätta fönster Stockholm

Har du redan sett att solen börjar titta fram alltmer nu när julen är över? Du vet väl att vintersolståndet äger rum dagarna innan julen? Det innebär att redan vid julhögtiden så har jorden redan vänt och vi närmar oss den varma solen allt mer här upp i Nord. Att gå från vintersolstånd mot vårdagjämning gör att vi inser att våren inte är så långt borta som vi kanske annars tror när vi lever i ständigt mörker under november. Kanske november är den mörkaste månaden på hela året?

Snart är det vårdagjämning

Även om vi omfamnar solljuset och välkomnar våren så småningom, innebär det allt starkare solljuset att vi ser hur smutsiga våra fönster är. Aj aj, plötsligt ser vi alla smutsränder som ligger på fönsterytan. Man inser att det verkligen är dags att tvätta sina fönster.
Har man vridfönster, alltså fönster som kan vridas kring sin egen axel, horisontellt, är det mycket lätt att tvätta fönster. Det är ju bara att vrida på fönstret och slipper likt en akrobat att nästan hänga utanför fönstret för att komma åt all smuts som ligger på fönstret utanför. Det är behändigt och enkelt.
Har man inte det, krävs det att man tar bort alla gardiner, allt som finns på fönsterbrädan och klä sig i vinterkläder när man väl öppnar sitt fönster för att tvätta dem rena under vinterns kalla månader. Eller så väntar man tills det är lite varmare? Om man nu står ut med lite smuts på sina fönster.

Anlita en städfirma som kommer ut och putsar fönster

Eller så kan du anlita en städfirma som kommer och tvättar dina fönster. Då slipper du tänka ut hur du ska hänga utanför fönster när du ska tvätta dem rena. En professionell fönsterputsare gör rent fönster på några minuter, det som tar en lekman flera timmar. Tänk vilken skillnad att få sina fönster tvättade. Plötsligt inser man att det inte är så dimmigt där ut, utan att solen faktiskt skiner.

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.