Julkänsla, filmkväll och dålig sömn

God morgon söndag! Den här natten har varit hemsk, barnen vaknade flera gånger, väckte varandra och var ledsen/arg/"trotsig". Önskar SÅ att nätterna blir bättre, det är alltid minst två uppvak per natt och jag vaknar många gånger.. Förstår inte att det ska behöva vara såhär. Sova är väl det skönaste som finns?! :-) 

I fredags lämnade jag nattningen till R och åkte till en vän för filmkväll tillsammans med ett gäng andra tjejer. Vi såg The Greatest Showman, som jag nu sett en handfull gånger.. En av årets bästa filmer, utan tvekan!

När jag vaknade på lördagen och drog upp rullgardinen i C’s rum snöade det. Första snön! Ropade på barnen och det stod och tittade länge innan vi gick ner, tände brasan i kamin, några ljus och plockade fram frukost. Efter frukosten drog jag igång julmusik och bakade saffransbullar! Julkänslan infann sig direkt, så mysigt. Fick nästan lust att pynta.. ;-) Idag står kalas på agendan, sen får vi se vad dagen kommer med. Ska försöka ta mig tid till att rensa bland barnens kläder, och kanske mina egna..

(null)Helgen, färgglatt och bakning

Så var ytterligare en ny vecka igång.. Vi hade en skön och mysig helg som bestod av allt möjligt; bullbak, tårtbak, middag och lördagsmys hos fina vänner, en tur till grannstaden (på tu man hand dessutom, barnen hängde hos sin mormor och morfar), serietittande och småfix hemma. Vardagsrummet fick en plötslig makeover och en färgexplosion ägde rum under söndagen.. Jag är annars väldigt "jordig"/matt i de färgskalor jag väljer, typ brunt, beige, grått, mörkgrönt men fick ett plötsligt sug efter klara färger! Har än så länge inte tröttnat, snarare tvärtom.. Förnying förnöjer, eller hur var det nu! ;-)

På jobbet drar vi strax igång med att skissa upp vår- och sommarkollektionen för 2020. Jag är laddad och hoppas kreativiteten kommer igång.. Oftast faller det på plats när man är i skissprocessen men ibland kan det vara svårt att "framkalla" kreativitet. Hur som helst känns det spännande att se vad som kommer produceras fram.. :-) Nu väntar sängen och SOVA! Fick en tårtbeställning förra veckan och idag gjorde jag klart det sista och levererade den.. Alltid en ära att bli tillfrågad! Och alltid skönt när den är i händerna på "beställaren" och man inte kan göra annat än släppa alla tusen idéer som kommer upp.. ;-)

(null)

Grubblar-perioder

Klockan är alldeles för mycket och jag borde sova men som vanligt börjar tankarna fara omkring.. Som alla andra kvällar vid den här tidpunkten. Ibland är det saker som "hänger" över mig; samtal, mailkonversationer, saker jag sagt, varför jag sa som jag sa, ångest över att ha varit en "arg" mamma med kort tålamod.. Ibland är det idéer, kreativa sådana och en drivande energi som kommer över mig. Då är det också svårt att somna. Men hellre det än det förstnämnda.. ;-) Det är i detta "state of mind" jag helst hamnar i precis innan läggdags.. Då kan tankarna få surra runt utan kontroll ett tag och GE mig energi. Ibland ligger jag vaken och väntar på att någon av barnen ska vakna.. Ovärt då det mest berövar mig sömntimmar men jag kan inte hjälpa det. Det är som vi kommit i någon konstig rutin som inte var meningen.. :-P

NU ska jag iallafall göra mitt bästa med att låta tankarna vila, blunda och sova! Imorgon är det fredag och jag ser fram emot helgen. God natt!

(null)

Emma, 29 år. Sambo med min kärlek R och två underbara barn; Collin & Livia (pseudotvillingar). ♡ Här får ni följa mitt vardagsliv med allt vad det innebär. Glöm inte att bläddra bland kategorierna - där kan ni hitta allt ifrån vardagliga inlägg och förlossningsberättelser till inredning och goda recept.