Summering 2018

Januari - Mars
 
2018 började med kalla vinterdagar och mycket utelek. En morgon när jag åkte till jobbet visade graderna -25,5°C.. Jag hade också en resa till München inbokad med jobbet i slutet på januari/början på februari. En jätterolig resa! I vanlig ordning var det många födelsedagsfiranden och vi började planera vårat BRÖLLOP; "Save the date"-korten skickade vi ut ett par månader senare.
 
 
 
 
April - Juni
 
Vi började april med att fira 15 år tillsammans, jag och R. Följt av hans födelsedag och i maj vår älskade Collins födelsedag. VÅREN kom i april och vi "poade" på ute en del, barnen kunde äntligen leka i sandlådan och vi planerade en minirenovering av altan. Jag tittade på massor av "Say Yes to the dress"-avsnitt i hopp om att bli inspirerad av vilken bröllopsklänning jag skulle välja. Semestern närmade sig och vi längtade massor. Avslutning på förskolan och en god middag i Skärså med jobbet satte punkt för juni.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Juli - September
 
Äntligen semester och lediga, sköna dagar! Sommaren var ljuvlig på många sätt och vi badade i princip varje dag - det var alldeles för hett för att inte spendera dagarna på stranden. Det negativa var alla skogsbränder som härjade i krokarna och röklukten kändes på flera mils håll. Vi gjorde klart altan, umgicks med nära & kära och njöt allt vad vi kunde. I augusti blev vi "bortrövade" av våra vänner på en kombinerad svensexa/möhippa och i slutet på månaden gifte vi oss! September började med vår älskade Livias 2-årsdag.
 
 
 
 
 
 
 
 
Oktober - December
 
Det tydligaste jag minns från oktober är resan till Orlando, Florida som blev bokad. Det känns SÅ härligt och efterlängtat att få åka utomlands hela familjen. Vi besökte också buspalaset med vänner, en given hit.. ;-) Jag började få julkänslor redan i oktober och lyssnade på julmusik och bakade lussebullar.. Fick även äran att göra några tårtor under hösten/vintern. Jag och Collin var på bio och han skrev sitt namn för första gången. Sen kom äntligen december, julmånaden, med massor av mysiga dagar och kvällar. Julbord med jobbet, julklappshandling, luciafirande på förskolan och mycket bakning. Tyvärr fick stackars Livia magsjuka lagom till jul men firade så gott det gick på julafton och med mina sida av familjen några dagar efter istället. Imorgon avslutar vi året med att vara hemma tillsammans med vänner. Ser fram emot 2019 och hoppas året kommer med massor av skojigheter men främst att vi alla får må bra och vara friska! 
 
 
 
 
 

Magsjuka, julafton och kompishäng

Natten till fredagen den 21:a fick stackars Livia magsjuka.. Jag missade därmed den årliga julfrukosten på jobbet men tråkigaste av allt missade vi julaftonsfirandet med våra nära och kära. Tyckte SÅ synd om henne och C, men tur i oturen att de fortfarande är så pass små att de knappt har några förväntningar på julen, än. Möjligtvis att tomten kommer och att man får julklappar.. ;-) 

På julaftonsmorgnen vaknade Livia och jag ganska tidigt, men jag somnade om en stund medan hon kikade på barnprogram och plötsligt var klockan efter 8:00. Då smög jag ner och tände massa ljus för att sedan väcka Collin som fortfarande(!!!) låg och sov (det ska tilläggas att vi INTE brukar få sovmornar som dessa ofta) ;-) så vid halvnio begav vi oss ner för att se om tomten varit här. De tjöt av glädje när de såg klapparna och vi öppnade genast alla som låg där under granen innan vi plockade fram frukost. Livia hade här varit fri från magsjukan i ca ett dygn.. Sen väntade såklart massa lek, kusin E och E & faster E tittade förbi med deras klappar och vid lunch smet jag över till min farmor och farfar för att "sno" med lite jullunch. Gjorde samma sak på kvällen och drog till mina föräldrar för att få mer mat, haha.. På eftermiddagen öppnade vi klappar från barnens farmor och farfar och mot kvällen kom tomten hem till oss och lämnade några till paket innan läggdags. En riktigt fin julafton ändå, trots sjukdom.

Tack och lov har ingen annan av oss blivit sjuka så på annandagen vågade vi oss till mina föräldrar för att fira julafton ett par dagar för sent. Tomten kom även dit med klappar och vi avslutade firande med att spela julklappsleken. Första gången för mig och det var ju hur kul som helst så det gör vi om nästa år! :-)

Vi har även hunnit umgås med kompisar dessa dagar och det har varit uppskattat för oss allihop. Nu ser vi fram emot några fler lediga dagar tillsammans innan jobb väntar på onsdag. Barnen får dock vara lediga lite exta och börjar inte förrän 7/1. 

(null)

(null)

(null)

(null)

Luciafirande, Borlänge och 3:e advent

Sista arbetsveckan innan nya året är här och en ynka vecka kvar till julafton! Visst känns det extra mysigt att julen infinner sig på en måndag i år?! Håller en tumme att julkorten kommer imorgon, har väntat sen förra veckan och hoppas innerligt att de inte kommit bort..

Förra veckan var vi på barnens luciafirande, de sjöng så fint och stod tålmodigt däruppe tills "showen" var över. Hur söta som helst! Vi fikade och åkte sedan hemåt för att sova. Sen dess sjungs det julsånger för full hals här hemma.. ;-)

I helgen begav vi oss till Borlänge och kupolen för att kika på några sista grejer inför jul, barnen var duktiga trots den långa bilresan men nästa gång tror jag vi försöker komma iväg själv.. ;-) De blev smått uttråkade emellanåt så vi fick fika någon extra gång samt stanna vid spännande saker som de kunde klättra/springa runt/titta på.. På söndag vaknade vi upp till 3:e advent och drog ganska snart igång julmusik och julbak. Mot eftermiddagen gick vi ut, åkte skoter kring huset/åkern samt pulka och spark. 

Det ska bli SÅ skönt med några extra dagars ledighet snart, men först ser jag fram emot den årliga julfrukosten på jobbet som är på fredag.. :-)

(null)
Emma, 29 år. Sambo med min kärlek R och två underbara barn; Collin & Livia (pseudotvillingar). ♡ Här får ni följa mitt vardagsliv med allt vad det innebär. Glöm inte att bläddra bland kategorierna - där kan ni hitta allt ifrån vardagliga inlägg och förlossningsberättelser till inredning och goda recept.