Bröllopsdag och födelsedag

Idag har vi varit iväg och firat min mormor och morfar på deras 50-åriga bröllopsdag, samt min kusins 22-årsdag! Vi besökte kyrkan mormor och morfar gifte sig i och fick höra många intressanta saker om släktingar på morfars sida, hur hans barndom såg ut och var han gick i skolan etc.. De bjöd på god mat och efterrätt och sedan åkte vi till deras stuga och tittade. De bygger nämligen nytt då den gamla så sorgligt brann ner.. Det blir otroligt fint och där kommer de trivas! TACK för en härlig dag 
 
Grattis bästa mormor och morfar på er bröllopsdag! 

Livias 1-årskalas

Vi delade upp Livias 1-årskalas och firade i dagarna två denna helg. En fantastisk helg och Livia är nog mer än nöjd med att ha fått träffa våra närmsta, för alla grattisönskningar och fina paket. Tusen TACK alla ni som kom och firade vår älskade lilla flicka med oss! 
 

Livia 1 år ♡

Idag blev vår älskade, underbara flicka 1 år! Det känns inte alls som vi haft henne ett helt år, snarare några månader och jag säger som jag gjorde med Collin när han blev 1 år - det är det snabbaste och bästa året i mitt liv! Vi älskar dig obeskrivligt mycket Livia, så mycket att hjärtat svämmar över och är så glada att just du kom till oss. 
 
 
Livia sover bra om nätterna men det har varit någon natt här och där som hon vaknar och vill komma upp i famnen. Andra nätter somnar hon om själv eller så räcker det med att vi gungar lite på hennes säng. Dock har hon vaknat 5-någonting hela denna vecka så det är ingen överdrift när jag säger att mitt huvud är som gröt.. ;) Men hon vaknar alltid glad och det smittar av sig.
 
Nu har Livia lämnat krypstadiet helt och går för fullt. Hon klättrar gärna upp på stolar och har också börjat dansa till alla slags ljud hon hör.. Tidigare har det varit lite nickande med huvudet men nu är det tydliga dansrörelser och hon skakar på hela kroppen, klappar händer och "sjunger" med. 
 
Hon pekar ofta mot lampor och säger "där" eller utbrister "oj" när hon gör något. När jag säger till henne att hon får klappa fint (t.ex. om hon vevar med händerna mot Collin/mig) så klappar hon fint på huvudet eller kinden och så böjer hon sig framåt och smackar med läpparna, precis som att hon ger en puss. Detta är SÅ gulligt och jag hoppas jag kan få med det på film för minnets skull! 
 
Livia väger nu 8,6 kg och är 74 cm lång. Hon älskar det mesta matväg och helst vill hon ha bitar av maten så hon kan plocka själv. Hon har många ätbara favoriter, bland annat fisk, pannkaka, bär och majskrokar. Hon brukar utbrista "mmm" när hon får något hon tycker är riktigt gott, som t.ex. hallon. 
 
♥  ♥  ♥
 
Här kan ni läsa min förlossningsberättelse om ni är nyfikna på hur dagen såg ut för exakt ett år sedan..
 
 
 Vår fina, älskade flicka som ger oss så mycket glädje! 
Bilderna ovan är tagna på Livia varje månad fram till nu.


Emma, 29 år. Sambo med min kärlek R och två underbara barn; Collin & Livia (pseudotvillingar). ♡ Här får ni följa mitt vardagsliv med allt vad det innebär. Glöm inte att bläddra bland kategorierna - där kan ni hitta allt ifrån vardagliga inlägg och förlossningsberättelser till inredning och goda recept.