Livia 9 månader

Någonstans efter 8-månadersdagen började Livia ta sig framåt väldigt snabbt, drog sig upp med hjälp av stolar, leksaker och bord och hade inga problem att gå från liggande läge till sittläge och sitt- till liggläge. Det var som om flera saker "lossnade" och nu har hon tagit sina första krypsteg! Det blir spännande att se när hon väljer att överge "ålandet".. Känns som det inte är långt borta. För ett par veckor sedan hade vi en BVC-sköterska på besök (de gör hembesök vid ca 8 månader) och då vägde Livia 7,4 kg och var 70 cm lång. Hon har gått upp över 800 gram på en månad vilket ju är fantastiskt bra! Från att länge har stått ganska stilla viktmässigt har hon äntligen dragit iväg så det hurrar vi för!
 
Vår underbaring, vad vi älskar dig!
 
Livia älskar att plocka små bitar av exempelvis mackor och melon och hon kan sitta länge och peta i sig en bit efter den andre. Hon är nyfiken på ALLT Collin gör och kryper fram till honom när han leker och drar i hans leksaker, haha.. Inte lika populärt hos storebror även om han är förvånansvärt givmild emellanåt. Hon sover Ok, även om det var bättre när hon var mindre. Jag har skrivit det förut men är ganska säker på att hon hälften av gångerna blir störd av C som vaknar. Men det är väl så det är när man har flera barn och kanske speciellt små barn som kommit tätt.. Livia ammar fortfarande på nätterna, somnar oftast kring 20:00 på kvällarna och vill göra morgon allt mellan 4:00(!) och 6:00 (måste vara den ljusa årstiden).. Dock vägrar jag kliva upp 4:00, haha, så hon får oftast ligga och jollra ett tag innan jag gör en kraftansträngning och får henne att sova någon timme till. Hon är i en rolig ålder nu och väldigt nyfiken. Allt stoppas i munnen och hon har lärt sig små knep på vad hon ska göra för att få vår uppmärksamhet.Kom ihåg mig?


Emma, 29 år. Sambo med min kärlek R och två underbara barn; Collin & Livia (pseudotvillingar). ♡ Här får ni följa mitt vardagsliv med allt vad det innebär. Glöm inte att bläddra bland kategorierna - där kan ni hitta allt ifrån vardagliga inlägg och förlossningsberättelser till inredning och goda recept.