Parkhäng, myskvällar och brandbilar

För några dagar sedan åkte vi till grannstaden, där blev det ett besök på Mobackes för att handla blommor och hälsa på sköldpaddorna. Vi hade pratat om att eventuellt stanna i en lekpark så när vi tänkte åka hemåt utbrast Collin "lekpark!".. Då kunde vi ju inte säga nej, klart han och Livia skulle få leka. När vi kom hem lagade vi tacos, lekte och myste framför tv:n. 
 
Livia gungade så hon tjöt! Collin klättrade.
 
Rutschkana är kul tycker Collin - Livia var mer än redo att åka, haha..
 
 Fina sköldpaddor! Efter ett par timmar "på vift" är det gott med mat..
 
 
Igår passade vi på att åka en sväng igen när barnen skulle sova middag. Sista stoppet för dagen blev på Lekia och hem kom vi med lite allt möjligt, bland annat nya böcker; "Busiga Bebben borstar tänderna" (C ville borsta sina så fort vi läst klart, haha.. TVÅ tummar upp för den boken), "Emmas dagis" och "Läggdags Viggo". Serieböcker är perfekt och Collin gillar när han kan läsa om exempelvis Viggo i olika sammanhang.
 
Mellis innan besöket på Lekia. Kvällsbus i soffan. 
 
 
Idag har vi myst inne då det regnat i princip hela dagen. Barnens farmor och farfar kom på besök, jag bakade muffins och lite senare på kvällen lämnade jag minstingen med sin pappa och tog med C på ett litet äventyr. Ibland är det tur att ha en morfar som är brandman och en mormor som är ambulanssjuksköterska.. ^^,
 
Klart allt ska "provköras"!

Semestermood, spontantripp och utelek

Åh vad vi NJUTER över att få vara lediga tillsammans! Jag drog på mig målarkläderna för några dagar sen och målade barnköket i nya färger - något jag tänkt göra sen vi köpte det, alltså för flera månader sen. Nu känner jag mig extra sugen på att fixa klart i lekrummet och kanske göra en liten caféhörna med en skänk/disk och andra små detaljer. Samma dag drog vi fram "lill-poolen" också. En aning trångt men de hade mysigt och satt där länge.. Nästa gång fyller vi "stor-poolen"!
 
Frukost! Extra av allt. Och så bad på det.
 
Köksmakeover och joggingbyxorna på!
 
 
Igår började jag morgonen med en... SPRINGTUR. Äntligen är jag igång och satsar på att komma ut ett par gånger i veckan iallafall. Jag är pepp på att få upp konditionen och mätte upp en alldeles lagom runda här kring oss på ca 4 km. Det blir en bra start! Efter en dusch blev det en spontantur till Växbo, där mötte vi upp barnens kusiner, faster och farmor och ja, det blev en heldag på tur kan man säga. Vi mellanlandade hemma en stund men for vidare igen när C & L sovit. Ibland är det skönt med dagsturer, då uppskattar man hemmadagarna lite mer. Och precis en sådan dag har det varit idag.. Barnen har haft påhälsning av vänner, kusiner, mormor och morfar m.fl. och lekt massor. Så mysigt! Imorgon får vi se vad dagen erbjuder..
 
Gladisar! 
 
 
Pannkakslunch tidigare idag! Och mys/bus förstås.

Dalarna, middag och mys med kattungar

Vi har haft ett par härliga "ute-på-tur"-dagar och bland annat besök Dalarna, mest för miljöombyte men visst blev det lite shopping också.. På hemvägen stannade vi för att bada, Livia grät så fort hon kom i och för Collin var det tvärtom, lite kallt kanske, men den struntade han blankt i. Upp och ner flera gånger, kasta stenar och plocka pinnar. Och så skulle han simma emellanåt också och la sig raklång på magen och "kröp" fram i vattnet. Väl hemma duschade/badade vi av barnen och sen gick vi över till min farmor och farfar som bjöd på grillat.
 
Glass är gott!
 
Mys på filten för den ena, lek i vattnet för den andre.
 
GOD middag (och efterrätt), Livia var ganska trött efter dagen som gått.
 
 
Idag har vi besök Mittjasvallen, där träffade vi på grisar, lamm, kaniner, höns och inte minst kattungar som Collin tyckte var SÅ mysiga. Vi fikade och lekte i sandlådan, sen var det dags för lunchvilan så jag & R köpte med oss mat och åkte hemåt igen med två tröttisar.
 
Skojiga leksaker i sandlådan! Livia var mycket skeptisk när kattungen närmade sig..
 
Collin älskade kattungarna och skrattade flera gånger när de hoppade omkring.
 
Kaninen var lite mer intressant tyckte L, kanske för att den var bakom galler..
 
Gott med blad!


Emma, 29 år. Sambo med min kärlek R och två underbara barn; Collin & Livia (pseudotvillingar). ♡ Här får ni följa mitt vardagsliv med allt vad det innebär. Glöm inte att bläddra bland kategorierna - där kan ni hitta allt ifrån vardagliga inlägg och förlossningsberättelser till inredning och goda recept.