Körkort, egentid och gympa

Fredagen startade med att R tog körkort! Jag är så imponerad att han fixade det på så kort tid, med jobb och två små barn "i bakgrunden". Stort grattis älskling, mycket välförtjänt! Sen firade vi med massor av tårta (vilket det i och för sig har blivit precis hela helgen) och plankstek.
 
På lördag drog vi till grannstaden för att kika på bland annat knoppar till köket. Collin hängde hos sin farmor och farfar och Livia fick följa med oss. Knoppar blev det inga men nu är vi ganska säkra på vad vi vill ha.. Vi planerar också en spännande sak till övervåningen som vi nu äntligen har materialet till (tack mamma) så jag kände mig mycket nöjd när vi for hemåt. Lördagen avslutades med kusinmys och planering av just övervåningen.
 
Imorse åkte Collin och jag iväg på lite egentid tillsammans. Det var nämligen premiär för bamsegympa! Han älskade det och hoppade och studsade precis hela timmen. Det ska vi försöka åka iväg på kommande söndagar! Mysig tid tillsammans, vi får båda röra på oss och jättenyttigt för C att umgås i större barngrupper. Dock har eftermiddagen/kvällen kantas av en fruktansvärd huvudvärk för min del som bara tycks bli värre.. Dags för sängen tror jag! 
 
 

Växtvärk och fredagsfeeling

Det har varit stökigt till och från på nätterna för C, och igår kväll när han i vanlig ordning vaknade kring 21:45 (somnade en timme innan så han sover inte speciellt länge innan han vaknar) testade jag att massera hans smalben för att utesluta växtvärk.. Bedöm min förvåning då han slocknade som en stock strax efter. Vid midnatt började han småstöka igen så jag bytte blöja och gav honom en alvedon och sen sov han till kring halvfyra (ville ha napp) och det var inte förrän femtiden som han började gråta igen & verkade besvärad.. Det är alltså mycket troligt att det är just växtvärk som stört vår lilla älskling. Inatt var det dock lite allt möjligt tror jag, haha, för han ville INTE sova/slappna av och stökade på precis hela natten. Lagom till morgonsidan sov han gott men då vaknade lillasyster. ^^, Vi låg och myste till strax innan halvåtta och sen gick vi allihop upp för frukost.
 
Nu ska jag strax till med lunch, båda barnen sover (en i sin säng, en i bärselen) och sen får vi se vad den här fredagen kommer med. Det känns i vilket fall underbart med helg och flytten närmar sig så vi LÄNGTAR verkligen.. Ha en fin fredag kära ni!
 
 
 
 

Flyttlådor och legobygge

Måndagen började med glatt humör för samtliga i familjen vilket satte tonen för hela dagen.. Fantastiskt! Det är precis sånna här dagar jag speciellt kommer minnas med mammaledigheten och jag & barnen har haft en riktigt bra dag. När C sov sin lunch-nap myste jag och Livia i soffan ett tag innan jag fick ett ryck och började packa & städa. När Collin vaknade kramades vi en liten stund innan vi knäppte på tv:n för att "vakna till" och därefter drog dagens andra legobygge igång (Livia "gymmade").. Nu är legobitarna upplockade, kvällsmålet intaget och om drygt en timme ska vi ut & gå med vagnen. Då jag lägger pluttarna själv på kvällarna (R jobbar) tycker jag det är allra lättast att låta dom somna i vagnen, annars stör de oftast varandra.. Dock somnar nästan aldrig Livia, haha, men sover C kan hon såklart få vara uppe med mig tills jag lägger mig. 
 
 


Emma, 29 år. Sambo med min kärlek R och två underbara barn; Collin & Livia (pseudotvillingar). ♡ Här får ni följa mitt vardagsliv med allt vad det innebär. Glöm inte att bläddra bland kategorierna - där kan ni hitta allt ifrån vardagliga inlägg och förlossningsberättelser till inredning och goda recept.