Summering 2017

Januari - Mars
 
Det jag minns tydligast från januari är att R tog sitt efterlängtade körkort och att vi började packa inför flytten till vårat alldeles egna hus! Det var en riktigt bra start på året och det kändes som att allt föll på plats. Februari fortsatte i renoveringarnas tecken för nästintill alla våra nära och kära som ställde upp och fixade så vi kunde flytta in fortast möjligt i huset. Jag var hemma mycket med barnen och minns hur frustrerad jag kände mig över att inte kunna vara med och hjälpa till. Men med två små och speciellt en bebis på 5 månader var det inte så lätt att "komma lös".. Någon behövde ju vara med dom också! ;-) Veckan innan vi flyttade in bodde vi hos mina föräldrar. När vi sedan var på plats - HEMMA - den känslan alltså, obeskrivlig.
 
 
 
 
 
 
 
April - Juni
 
Firanden av olika slag, Collin fyllde 2 år och jag började jobba lite smått. Vi fortsatte poa på i huset och försökte hinna med att packa upp, sortera och fixa. Något jag fick lära mig var att pausa och ibland låta flyttkartongerna vara, vi har ju två små älsklingar som också behövde ha vår närvaro.. Juni avslutades med midsommarfirande, mat i mina föräldrars stuga och efterrätt hos svärföräldrarna. 
 
 
 
 
 
 
 
 
Juli - September
 
Juli började dåligt, vi fick ta förväl av R's farfar och jag är tacksam att jag fick lära känna honom och att barnen, speciellt Collin, hann träffa honom en hel del. Jag känner att detta var en sommar vi verkligen tog tillvara på varje sekund och var vi inte hemma och njöt av vår egna trädgård så åkte vi på utflykter eller badade. Collin sprang runt öjeparken på barnens dag och fick sin allra första medalj, mot hösten skolades båda barnen in på bästa förskolan och Livia firade sin första födelsedag. Jag tog extra ledigt och började inte jobba förrän september och vi firade min mormor och morfars 50-åriga bröllopsdag.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Oktober - December
 
Vardagen rullade igång och hela hösten gick otroligt fort. Det är nog första gången på länge (om någonsin?) jag tog en oplanerad bloggpaus på över två månader.. När barnen somnat och jag tänkte att jag skulle försöka skriva ett inlägg fick jag inte fram något. Jag tyckte inte jag hade något speciellt att skriva om och var inte speciellt motiverad heller. I december fick jag "tummen ur" och nu hoppas jag det lossnar på lite för jag känner, nu när jag sitter och tittar tillbaka på året, hur glad jag är att jag har bloggat och skrivit om våra dagar. Man glömmer detaljer fort så det känns fint att ha en del nerskrivet. December var en bra månad, jag är så glad och tacksam för allt i mitt liv just nu!
 
Nu avslutar vi året precis som vi började, tillsammans, och allt jag egentligen önskar av 2018 är att vi alla får må bra. Vi har några topp-år bakom oss med barn och husköp och då är det lätt att komma in i en dålig spiral av att "snart händer det något dåligt eftersom det varit bra så länge" men jag ska skaka av mig det och verkligen välkomna 2018, för vi har massa skoj att se fram emot och det är klart att 2018 också blir ett topp-år! 
 
 
 
♥ Ni som gör mitt liv komplett. Tack för att ni finns mina små älsklingar! 

Julafton 2017

På julaftonsmorgonen var förväntningarna höga. Collin har pratat mycket om tomten, att han går på taket och kommer genom skorstenen med julklappar på julafton. Även om vi läst och berättat om tomten tror jag att han fått just den biten från "Greta Gris", ett av hans favoritprogram just nu, haha.. I vilket fall var det med spända små steg vi alla smög ner på julafton för att se om något låg under granen. Och visst gjorde det! Barnen fick öppna sina klappar från oss och sedan åt vi frukost och spenderade resten av morgonen med att leka. Vid lunch somnade barnen i vagnen och vi gick över till farmor och farfar som bjöd på jullunch. Lagom tills vi ätit klart vaknade Livia, och strax därefter även Collin. Efter mat, efterrätt och lek gick vi hem för att titta en stund på Kalle Anka.
 
Julaftonsmorgon med nya leksaker och lunch hos min farmor & farfar.
 
 Sötnosar! 
 
Kalle Anka. Sådär tyckte L. Jättespännande tyckte C. Speciellt tomtens verkstad. 
 
 
Vi avslutade eftermiddagen och kvällen hos svärföräldrarna och mina föräldrar, kanske lite mycket åka emellan men samtidigt ville vi att barnen skulle hinna med julklappsöppning hos dom båda innan de skulle sova. Några av julklapparna hos mina föräldrar gavs ut av en tomte och när han knackade på blev barnen jätteglada och sprang fram till honom.. Collin pratade, skakade hand och visade vart tomten skulle sitta. Helt otroligt att båda var så orädd, de hade inga problem med att gå fram och få paket, krama tomten eller sitta i hans knä. ;-) Tusen TACK alla inblandade för otroligt god mat, fina julklappar och framförallt härligt umgänge!
 
Julstämning hos svärföräldrarna och massa spännande paket!
Fin gran och fina lampor i mormor och morfars gran hälsade Livia.
 
 Tomten kom!

Prinsessor och pulkaåkning

Efter en stökig natt fick R ta morgonen och jag sov vidare. När jag klev upp byttes vi av och efter lite dammsugning och bus började jag och barnen att pyssla. Collin ville vara en prinsessa så vi gjorde en krona att ha på huvudet och gick för att hitta något att göra en klänning av. Note to self: Köpa utklädningskläder! Efter en mysig förmiddag var det dags för lunchvilan. När barnen vaknade drog vi iväg och åkte pulka med faster och kusinerna E & E.. Det var så skönt att få lite frisk luft och när vi kom hem smakade middagen extra bra. Nu sover barnen och jag ska göra R sällskap i soffan. Vi drog precis igång en dokumentär på Netflix.. 
 
Världens sötaste prinsessor.. 


Emma, 29 år. Sambo med min kärlek R och två underbara barn; Collin & Livia (pseudotvillingar). ♡ Här får ni följa mitt vardagsliv med allt vad det innebär. Glöm inte att bläddra bland kategorierna - där kan ni hitta allt ifrån vardagliga inlägg och förlossningsberättelser till inredning och goda recept.