Pavlova med grädde och bär

 
 
Pavlova med grädde och bär
1 tårta, alt. ca 15 små bakelser
 
6 äggvitor   2 tsk vitvinsvinäger   4 dl strösocker  
2 tsk maizena majsstärkelse   2 tsk vaniljsocker
 
 
Fyllning
Du kan variera bär och frukt efter smak
 
4 dl vispgrädde   1 mango   2-3 passionsfrukter   100 g hallon
 
 
Obs! Receptet utgår från en tårta men önskar du göra små pavlovabakelser spritsar du istället ut valfri storlek på ett bakplåtspapper och håller koll när de är inne i ugnen då de små blir klar lite fortare. Sätt ugnen på 250°C. Rita upp en cirkel, ca 26 cm i diametern på ett bakplåtspapper. Vispa äggvitorna till fast skum. Droppa ner vinägern under vispning. Blanda sockret med majsstärkelse och vaniljsocker. Rör ner det med äggvitorna (lite i taget och under vispning!). Fortsätt vispa till en fast och blank maräng. Klicka ut marängen på bakplåtspappret du ritade på (ca 26 cm i diametern). Sätt in plåten på andra falsen nerifrån och sänk samtidigt ugnsvärmen till 100°C. Grädda ca 1 timme och 20 minuter.Låt marängen svalna på galler. Dra av papperet (om det fastnar kan marängen sättas in i frysen ett tag, då lossnar det lättare). Vispa grädden och toppa tårtan med valfri frukt och bär, exempelvis mango, passionsfrukt och hallon. 
 
 

Namn

Mail

Url


   Spara?