Skumtomtefudge


 
 
Skumtomtefudge
 
ca 13 st skumtomtar   50 g smör   1 dl vispgrädde    2 dl socker   150 g vit choklad
 
 
Blanda allt utom den vita chokladen i en kastrull och smält på svag värme till en slät smet. Låt sedan småkoka under omrörning i 10 minuter. Sänk plattan och blanda ner den vita chokladen och rör tills massan blivit blank. Ta av kastrullen från spisen och rör en stund till, tills massan blivit ljusare och svalnat något. Häll upp i en smord eller bakpappersklädd plåt, ca 15x20 cm, och låt stelna i kylen innan du skär i bitar.
 
 


….…

Saffranskaka


 
 
Saffranskaka
 
175 g smör   1 pkt saffran   2 ägg   3 dl strösocker
2 tsk bakpulver   1 1/2 dl mjölk   3 3/4 dl vetemjöl
 
 
Sätt ugnen på 175°C. Smält smöret, blanda ner saffranet. Vispa ägg och strösocker pösigt. Tillsätt bakpulver, mjölk, vetemjöl och smörblandningen. Rör ihop till en slät smet. Häll smeten i en smord och bröad springform (bröa med ströbröd eller kokos). Grädda kakan långt ner i ugnen i ca 40 minuter. Låt svalna och pudra sedan florsocker på den. 
 
 


….…

Godaste kladdkakan


Idag är det kladdkakans dag och jag vill dela med mig av ett recept som jag alltid använder mig av när jag ska baka just kladdkaka eller kladdkaksmuffins.. Receptet finns sedan tidigare i arktivet men förtjänar att lyftas fram. Ni måste testa detta! Happy baking!
 
 
 
 
Kladdkaka
 
100 g smält smör   2 ägg   2,5 dl socker   2 tsk vaniljsocker
1 krm salt   4 msk kakao   1/2 tsk bakpulver   2 dl vetemjöl
 
 
Sätt ugnen på ca 200°C. Smält smöret och ställ åt sidan. Vispa ägg och socker riktigt pösigt. Blanda alla torra ingredienser för sig innan du snabbt vispar ner dem i smeten tillsammans med smöret. Rör inte mer än nödvändigt. Smörj en form med smör (gärna med en avtagbar kant) och häll i smeten. Grädda strax under mitten i ugnen i ca 10-15 minuter eller tills kanten på kladdkakan blivit fast och mitten fortfarande är kladdig. Låt vila en stund innan du skär upp. 
 
 


….…