Vanilj- och blåbärstårta

När Collin fyllde år valde jag att göra en busenkel (men supergod!) vanilj- och blåbärstårta som komplement till den finare tårtan han fick av min vän M. Hemmagjorda bottnar är att föredra men köpte färdiga denna gång.. Dock hittar ni ett gott och saftigt recept på vaniljbottnar HÄR!
 
 
 
 
Vanilj- och blåbärstårta
 
Vaniljbottnar   Vaniljkräm   Vispgrädde   Blåbärsfrosting   Färska blåbär
 
 
Jag använde mig av tre bottnar och bredde först ett tunt lager frosting på varje botten innan jag blandade vaniljkräm med lite vispgrädde och bredde ett lite tjockare lager som fyllning. Jag la också hela blåbär mellan varje lager innan jag spacklade och dekorerade tårtan med frosting, blåbär, lite strössel och vaniljsocker.
 
 
 
 
Blåbärsfrosting
 
1 dl frysta och tinade blåbär   200 g rumsvarmt smör   7 dl florsocker
1 msk vaniljsocker   600 g philadelphiaost eller annan färskost
 
 
Vispa ihop smör, florsocker och vaniljsocker till en slät och fluffig blandning. TIllsätt färskosten. Lägg blåbären i en sil och pressa ut saften med baksidan av en sked. Vispa allt till en jämn frosting.
 
 


Natalie    •     •   http://nattalys.se

Ser nästan ut som en smoothie i tärt form! Ser jätte fin och god ut!

Svar: Hihi tack snälla!! :)
myinspiration.se


Kom ihåg mig?


Emma, 29 år. Sambo med min kärlek R och två underbara barn; Collin & Livia (pseudotvillingar). ♡ Här får ni följa mitt vardagsliv med allt vad det innebär. Glöm inte att bläddra bland kategorierna - där kan ni hitta allt ifrån vardagliga inlägg och förlossningsberättelser till inredning och goda recept.