Äppelkladdkaka

 
 
Äppelkladdkaka
 
175 g smör   2 1/2 dl strösocker   2 tsk vaniljsocker   3 ägg
2 3/4 dl vetemjöl   2 äpplen   Kanel eller kardemumma
 
 
Sätt ugnen på 180°C. Smält smöret i en kastrull. Vispa ihop strösocker och ägg. Tillsätt vaniljsocker, vetemjöl och det smälta smöret. Blanda till en smet. Skala och riv äpplena. Rör ner dom i smeten och häll upp allt i en smord och bröad form. Jag använde en 24 cm rund form med avtagbar kant. Pudra över kanel eller kardemumma. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 25 minuter, men anpassa tiden lite efter hur kladdig du vill ha den. Låt svalna och pudra sedan florsocker över. Servera med exempelvis vaniljglass. 
 
 


Felicia    •     •   http://feliciaholmgren.vimedbarn.se

Men så gott!










Kom ihåg mig?


Emma, 28 år. Sambo med min kärlek R och två underbara barn; Collin & Livia (pseudotvillingar). ♡ Här får ni följa mitt vardagsliv med allt vad det innebär. Glöm inte att bläddra bland kategorierna - där kan ni hitta allt ifrån vardagliga inlägg och förlossningsberättelser till inredning och goda recept.