Kladdkaka med chokladfudge

 
 
 
Kladdkaka med chokladfudge
 
100 g smält smör   2 ägg   3 dl strösocker   1 1/2 dl mjöl
4 msk kakao   2 tsk vaniljsocker   1 tsk bakpulver   1 krm salt
 
 
Smält smöret. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda de torra ingredienserna för sig innan du rör ner allt tillsammans med smöret. Smöra en form och grädda mitt i ugnen på 175°C i ca 15-20 minuter. Låt svalna.
 
 
 
 
 
 
Chokladfudge
 
2 dl vispgrädde   1 dl socker   1 dl ljus sirap
100 g mörk choklad   100 g smör/margarin
 
 
Blanda alla ingredienser utom smöret i en kastrull. Låt koka tills den tjockar en aning, ca 15 minuter. Ta av kastrullen och rör ner smöret till en jämn fudge (den är lös men stelnar i kylen). Bred glasyren över kakan och ställ in i kylskåpet i ca 3-4 timmar. 
 
 
 











Kom ihåg mig?


Emma, 29 år. Sambo med min kärlek R och två underbara barn; Collin & Livia (pseudotvillingar). ♡ Här får ni följa mitt vardagsliv med allt vad det innebär. Glöm inte att bläddra bland kategorierna - där kan ni hitta allt ifrån vardagliga inlägg och förlossningsberättelser till inredning och goda recept.