Helgmorgon med nybakat bröd

Visst är det härligt att kliva upp en helgmorgon, duka fram en rejäl frukost och inte behöva stressa iväg någonstans! I bästa fall har man också orken till att baka brödet man ska äta och för ett litet tag sedan valde jag att göra farinlimpor till våran "lördagsmorgon-frukost". En favorit hos sambon! Lätt att röra ihop men kräver en timmes jäsning vilket kan vara bra att ha i åtanke innan man drar igång. Klicka på bilden för att komma till receptet!
 
 
Alla brödrecept har nu en egen kategori som (passande nog)
heter just "Recipes - Bröd"! Glöm inte att kolla in den.. ^^,

Vecka 23

Veckan har gått fort och just den här veckan har känts extra speciell.. I onsdags när jag skulle lägga mig buffade bebis på som vanligt så jag kikade ner och SÅG för första gången rörelserna på magen. Mäktigt! Låg och tittade länge, länge innan jag kunde få någon ro att sova. Vilket lyckorus! Vikten på vårt  är runt ett halvt kilo nu och längden beräknas vara kring 28 cm (från huvudet, till fötterna). Nu börjar vi räkna ner mer än vad vi tidigare gjort. Fortsätter det i den här takten kommer det gå FORT sista tiden också, känns som vi alldeles nyss "plussade".. ^^,

Flygande Jakob

 
Flygande Jakob
 
1 kg kycklingfiléer   140 g bacon   1-3 st bananer   2 dl chilisås
5 dl vispgrädde   2 tsk sambal oelek (valfritt)   1,5 dl jordnötter
 
 
 
Krydda kycklingfiléerna. Stek bacon och kyckling i en stekpanna. Lägg bitarna i en ugnsform och strö skivade bananer över. Blanda grädden med chilisås. Jag valde även att blanda i sambal oelek för smakens skull men det kan uteslutas om man vill. Häll i ugnsformen och strö över jordnötterna. Gratinera mitt i ugnen på ca 200°C i 15-20 minuter. Servera med ris.
 


Emma, 29 år. Sambo med min kärlek R och två underbara barn; Collin & Livia (pseudotvillingar). ♡ Här får ni följa mitt vardagsliv med allt vad det innebär. Glöm inte att bläddra bland kategorierna - där kan ni hitta allt ifrån vardagliga inlägg och förlossningsberättelser till inredning och goda recept.