This is US!

När bebis sparkar och bökar runt i magen.. Finns det något som toppar den känslan!? Och att plötsligt inse att det är VÅRAN bebis, en person, 50% jag, 50% R som ligger därinne. DET är övermäktigt. Så svårt att ta in men samtidigt så verkligt det bara kan bli. Vi ska bli föräldrar. Har vi förstått vad det innebär? Nej, jag tror inte det. Jag tror det är samma sak som när man blir gravid. Man måste uppleva det, för att kunna förstå. Surrealistiskt är rätta ordet. Blandat med tusen andra känslor som kommer och går under den här tiden. "Kommer vi räcka till?" "Hur blir vi som föräldrar?" "Kommer bebis ha mina eller R's ögon?" "Hur kommer förlossningen bli?" "Kommer jag fixa det?" Och så fortsätter det. Vissa dagar finns flera funderingar, andra dagar är jag hur lugn som helst. Allt jag vet är att vi är så redo för det här nya kapitlet i våra liv och ser fram emot det varje dag, pratar om det varje dag och längtar. Och det är egentligen det enda vi behöver. Denna fantastiska kärlek och längtan vi känner för en person vi aldrig träffat och som är en perfekt kombination av oss. 

Vecka 27

Började veckan med en ond svanskota och mycket tryck/smärta neråt. Foglossning var min första tanke men efter ett par dagar släppte det och resten av veckan har jag inte känt något. Idag har det gjort lite ont igen men vet med mig att jag tenderar att köra på med alla to-do's i vanlig ordning så VILA är något jag borde ta till mig. Annars har det varit MYCKET sparkar denna vecka, tydliga och hårda. Vaknar ofta på nätterna av rörelserna.. ^^, Men det är jättemysigt såklart! Revbenen fortsätter smärta och speciellt när jag sitter ner. Oftast är smärtan på höger sida. Vi har förresten (och äntligen får man väl säga) beställt vagn, bilbarnstol och andra nödvändigheter som kommer närmsta månderna. Skönt att bocka av dessa inköp!

Belgiska våfflor

Det här våffelreceptet hittade jag på en amerikansk sida och måtten är omgjorda till våra svenska mått - varav den udda mängden på vissa ingredienser. Frasiga våfflor med en "lätt"/luftig insida, mycket gott! Dock är jag lite skeptisk till mängden bakpulver, nästa gång testar jag med mindre! Dessa kan givetvis också smaksättas med t.ex. vaniljpulver innan gräddning.
 
 
 
Belgiska våfflor
 
4,8 dl vetemjöl    4 tsk bakpulver    1 tsk salt    1/2 dl strösocker
2 ägg (separerade)    1 dl matolja/rapsolja    4,8 dl mjölk
 
 
Blanda de torra ingredienserna. Separera äggen (vitan i en skål, gulan i en annan). Vispa äggvitan hårt. Rör försiktigt ihop äggulan, mjölken och oljan (jag använde matolja). Tillsätt de torra ingredienserna och blanda väl. "Vik" sist ner äggvitan och rör försiktigt.
 
 


Emma, 29 år. Sambo med min kärlek R och två underbara barn; Collin & Livia (pseudotvillingar). ♡ Här får ni följa mitt vardagsliv med allt vad det innebär. Glöm inte att bläddra bland kategorierna - där kan ni hitta allt ifrån vardagliga inlägg och förlossningsberättelser till inredning och goda recept.