Luftiga tekakor

 
 
Luftiga tekakor
 
1 paket jäst   100 g smör   5 dl mjölk   2,5 msk sirap   2 tsk salt   10-12 dl vetemjöl special
 
 
Smula sönder jästen i en bunke. Smält smöret i en kastrull och tillsätt mjölken. Låt blandningen bli fingervarmt. Häll vätskan över jästen så den löses upp. Tillsätt sirap, salt och vetemjöl special (pö om pö). Arbeta degen smidig i några minuter. Låt jäsa 15 minuter under bakduk och dela sedan i 15 delar. Rulla och platta till brödet med handflatan. Nagga med gaffel och låt jäsa 15 minuter till. Platta till dem ytterligare innan du ställer in dom i ugnen; 200 grader i ca 10-12 minuter eller tills de fått lite färg. 
 
 


Ester - ett kreativt liv    •     •   http://ettkreativtliv.se

Åh så gott med bröd. Och fina foton som alltid! :)

Svar: Tack gulliga du :)
myinspiration.se










Kom ihåg mig?


Emma, 29 år. Sambo med min kärlek R och två underbara barn; Collin & Livia (pseudotvillingar). ♡ Här får ni följa mitt vardagsliv med allt vad det innebär. Glöm inte att bläddra bland kategorierna - där kan ni hitta allt ifrån vardagliga inlägg och förlossningsberättelser till inredning och goda recept.