A new chapter


Promenad och ett hett bad var precis det jag behövde för att rensa tankarna & slappna av ikväll. ^^, Nu ligger jag i soffan med massor av tidningar som jag strax ska bläddra i.. En bra uppladdning inför resten av veckan som är fullspäckad med jobb - dock inte mig emot, trivs så bra! Det är utförsäljningsdagar med start på torsdag så jag tycker absolut ni ska komma om ni har vägarna förbi!
 
 


….…

Luftiga tekakor


 
 
Luftiga tekakor
 
1 paket jäst   100 g smör   5 dl mjölk   2,5 msk sirap   2 tsk salt   10-12 dl vetemjöl special
 
 
Smula sönder jästen i en bunke. Smält smöret i en kastrull och tillsätt mjölken. Låt blandningen bli fingervarmt. Häll vätskan över jästen så den löses upp. Tillsätt sirap, salt och vetemjöl special (pö om pö). Arbeta degen smidig i några minuter. Låt jäsa 15 minuter under bakduk och dela sedan i 15 delar. Rulla och platta till brödet med handflatan. Nagga med gaffel och låt jäsa 15 minuter till. Platta till dem ytterligare innan du ställer in dom i ugnen; 200 grader i ca 10-12 minuter eller tills de fått lite färg. 
 
 


….…

Laxfilé med limecrème fraiche och dillsallad



 
 
Ugnsbakad laxfilé med limecrème fraiche och dillsallad
 
Laxfilé   Citronpeppar   2 dl crème fraiche   1 lime   Tomater
Skalade räkor   1 gurka   2 msk hackad dill   1 msk olivolja
 

Lägg laxen i en ugnssäker form och krydda med citronpeppar. Vispa crème fraichen tjock. Riv skalet av limen och blanda ner. Häll crèmen på laxen, tillsätt räkorna och lägg i tomater. Sätt formen mitt i ugnen, på ca 200 grader i 15 minuter eller tills laxens innertemperatur är 56 grader. Skala, kärna ur och skär gurkan i grova tärningar. Blanda i olivolja och hackad dill. Smaksätt med salt och peppar. Servera med sallad och/eller exempelvis potatis. 
 
 


….…