Chokladmousse med nötkrisp

 
1 st gelatinblad | 3-4 äggulor | 1 ägg | 3 dl vispgrädde | 0,3 dl socker | 90 g mörk eller ljus choklad

Blötlägg gelatinbladet i vatten några minuter. Vispa äggulorna tillsammans med ägget och sockret.
Smält chokladen i vattenbad. Krama ur gelatinbladet och lägg i äggblandningen. Tillsätt chokladen,
 rör om noga. Vispa grädde och rör ner den i smeten. Blanda återigen noga för att undvika klumpar.
Fördela chokladmoussen i glas eller portionsskålar och ställ kallt medan du förbereder nötkrispen.
 
 
♥ ♥ ♥
 
 
75 g hasselnötter | 75 g macadamianötter (jag valde jordnötter) | 20 g cornflakes | 125 g choklad
 
Hacka nötterna grovt och krossa cornflakes lätt. Smält chokladen, max 45 grader, över vattenbad.
(Anledningen till varför man gärna tempererar är för att chokladen annars kan bli grå & grynig om
man har för hög värme när den smälts. Under 45'C ger en blank och fin choklad!) När chokladen
har smält blandar du den tillsammans med nötterna och cornflakes & häller upp det på en plåt med
bakplåtspapper som ställs in i frysen ett tag. Bryt el. hacka nötkrispen och strö på chokladmoussen.
 


Erika    •     •   http://ewika.blogg.se

MUMS! Ser jättegott ut. Detta ska provas nästa helg! :)

Svar: Kan verkligen rekommendera! :)
myinspiration.se

Cherie | Börja Spring    •     •   http://mammacherie.webblogg.se/

Får man fråga var de där "skålarna" kommer ifrån?

Ester ❤ ett kreativt liv    •     •   http://ettkreativtliv.se/

Mums! Och vilka otroligt vackra foton!

Svar: Tack gulliga du! :)
myinspiration.se










Kom ihåg mig?


Emma, 29 år. Sambo med min kärlek R och två underbara barn; Collin & Livia (pseudotvillingar). ♡ Här får ni följa mitt vardagsliv med allt vad det innebär. Glöm inte att bläddra bland kategorierna - där kan ni hitta allt ifrån vardagliga inlägg och förlossningsberättelser till inredning och goda recept.