Night thinking, day dreaming

En ny dator genererar tyvärr färre inlägg, dels p.g.a. att jag inte har något bildredigeringsprogram
men också för att det är en Mac. Jag är en väldigt inkörd PC-användare så detta har ställt till det
lite för mig. ^^, Ett exempel - hur man scrollar! I en PC scrollar man neråt för att sidan ska rulla
neråt, scrollar man neråt i en Mac åker sidan uppåt. Simpla små saker kan tyckas men det är en
STOR skillnad! Anyways.. Dags för sängen och lite sömn. En väldigt tidig fredagmorgon väntar!
 

Snabb cheesecake med hallon

 

Chokladmousse med nötkrisp

 
1 st gelatinblad | 3-4 äggulor | 1 ägg | 3 dl vispgrädde | 0,3 dl socker | 90 g mörk eller ljus choklad

Blötlägg gelatinbladet i vatten några minuter. Vispa äggulorna tillsammans med ägget och sockret.
Smält chokladen i vattenbad. Krama ur gelatinbladet och lägg i äggblandningen. Tillsätt chokladen,
 rör om noga. Vispa grädde och rör ner den i smeten. Blanda återigen noga för att undvika klumpar.
Fördela chokladmoussen i glas eller portionsskålar och ställ kallt medan du förbereder nötkrispen.
 
 
♥ ♥ ♥
 
 
75 g hasselnötter | 75 g macadamianötter (jag valde jordnötter) | 20 g cornflakes | 125 g choklad
 
Hacka nötterna grovt och krossa cornflakes lätt. Smält chokladen, max 45 grader, över vattenbad.
(Anledningen till varför man gärna tempererar är för att chokladen annars kan bli grå & grynig om
man har för hög värme när den smälts. Under 45'C ger en blank och fin choklad!) När chokladen
har smält blandar du den tillsammans med nötterna och cornflakes & häller upp det på en plåt med
bakplåtspapper som ställs in i frysen ett tag. Bryt el. hacka nötkrispen och strö på chokladmoussen.
 


Emma, 28 år. Sambo med min kärlek R och två underbara barn; Collin & Livia (pseudotvillingar). ♡ Här får ni följa mitt vardagsliv med allt vad det innebär. Glöm inte att bläddra bland kategorierna - där kan ni hitta allt ifrån vardagliga inlägg och förlossningsberättelser till inredning och goda recept.