Rosmarinfocaccia

 
Rosmarinfocaccia i långpanna
  
50 g jäst    5 dl ljummet vatten    2 msk olivolja    2 tsk salt    12-13 dl vetemjöl
 
 
Smula sönder jästen i en bunke och häll i vattnet. Rör om så jästen löses upp. Häll i olivoljan och saltet. Rör ner mjölet och arbeta samman till en smidig deg. Låt jäsa under bakduk i 60 minuter. Klappa sedan ut degen i en långpanna med väl oljat bakplåtspapper (degen bör vara ett par centimeter tjock). Låt jäsa i 30 minuter till dubbel storlek. Under tiden gnugga olivolja (kanske 1-2 dl) och färsk rosmarin i en mortel. När degen jäst klart, "pricka" den med fingrarna, ringla över rosmarinoljan och avsluta med att strö över flingsalt. Grädda i ugnen på ca 200°c i 20-30 minuter. Låt svalna på galler innan du skär upp. 
 
 











Kom ihåg mig?


Emma, 29 år. Sambo med min kärlek R och två underbara barn; Collin & Livia (pseudotvillingar). ♡ Här får ni följa mitt vardagsliv med allt vad det innebär. Glöm inte att bläddra bland kategorierna - där kan ni hitta allt ifrån vardagliga inlägg och förlossningsberättelser till inredning och goda recept.