Vaniljpannacotta med jordgubbar

6 portioner.
6 dl vispgrädde | 1 1/2 vaniljstång | 0,75 dl strösocker | 2 1/4 st gelatinblad | Valfria bär
Skär upp vaniljstängerna med en kniv och skrapa ur fröna. Häll upp grädde i en kastrull, tillsätt sockret
och lägg i vaniljfröna samt de urskrapade vaniljstängerna (detta för att få en god & tydlig vaniljsmak).
Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten. Koka upp grädden. Krama ur gelatinbladen försiktigt och
låt de lösas upp i grädden under omrörning. Obs! Kokar det när gelatinbladen läggs i kan det skära sig.
Ta ur vaniljstängerna / sila pannacottan innan du häller upp i serveringsglas. Vill du ha jordgubbsbitar
blandat i pannacottan, som jag valde att ha denna gång, lägger du i jordgubbarna före pannacottan.
Men pannacottan får gärna svalna (lite) innan du häller den över bären! Låt stelna i kylen i ca 2 tim.
men gud så gott :D
Oj va gott detta ser ut! :)