More and more

En händelserik vecka so far.. Majas Café med mamma, arbetsintervju, tillbaka till gamla jobbet
som behöver en hjälpande hand i några dagar, bra provsvarsbesked, lampmålning och bakning!
 

Vaniljpannacotta med jordgubbar

 
6 portioner.
 
6 dl vispgrädde | 1 1/2 vaniljstång | 0,75 dl strösocker | 2 1/4 st gelatinblad | Valfria bär
 
Skär upp vaniljstängerna med en kniv och skrapa ur fröna. Häll upp grädde i en kastrull, tillsätt sockret
och lägg i vaniljfröna samt de urskrapade vaniljstängerna (detta för att få en god & tydlig vaniljsmak).
Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten. Koka upp grädden. Krama ur gelatinbladen försiktigt och
låt de lösas upp i grädden under omrörning. Obs! Kokar det när gelatinbladen läggs i kan det skära sig.
Ta ur vaniljstängerna / sila pannacottan innan du häller upp i serveringsglas. Vill du ha jordgubbsbitar
blandat i pannacottan, som jag valde att ha denna gång, lägger du i jordgubbarna före pannacottan.
Men pannacottan får gärna svalna (lite) innan du häller den över bären! Låt stelna i kylen i ca 2 tim.

Välkommen Fredag!

Sitter och äter min standardfrukost just nu.. Fil, havrefras och jordgubbar. En aning sent måste jag
medge men har alltid svårt att äta på mornarna. Vädret ser helt fantastiskt ut även idag så att sitta
inne känns sådär, därför tror jag det får bli en snabb visit till grannstaden. ^^, Önskar er en fin dag!
 


Emma, 28 år. Sambo med min kärlek R och två underbara barn; Collin & Livia (pseudotvillingar). ♡ Här får ni följa mitt vardagsliv med allt vad det innebär. Glöm inte att bläddra bland kategorierna - där kan ni hitta allt ifrån vardagliga inlägg och förlossningsberättelser till inredning och goda recept.